Lávaköves masszázs Veszprém, Várplaota, Balaton, Füred, Kenese, Zirc, Ajka, Tapolca, Pápa
Lávaköves masszázs Veszprém, Várplaota, Balaton, Füred, Kenese, Zirc, Ajka, Tapolca, Pápa

Lávaköves masszázs

Lávaköves masszázs

„A test és a lélek harmóniájának megteremtéséért” 

A kezelés díja: 11.000 Ft

A lávaköves masszázs nyugalmat és teljes pihenést biztosít, testünk megnyugtatására és ellazítására szolgál. A kezelés egy olyan olajos masszázs, amely során 40-50 oC-ra hevített lávaköveket helyezünk a testre. Segít megnyitni a csakrákat és elindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Ez a kezelés kivétel nélkül mindenkin alkalmazható, fogyasztó és léböjt kúrák kiváló kiegészítője. 😊

Kiemelet hatásai:

  • Nyugtató hatású
  • Ellazít
  • Egészséges
  • Csillapítja a gyulladás okozta fájdalmakat
  • Javítja a vérkeringést
  • Csökkenti a stresszt
  • Csökkenti a narancsbőrt, serkenti a fogyást
  • Nyirokrendszert felpezsdíti
A masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, a kínaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített, és testre helyezett köveket és ásványokat.
A lávaköves masszázs speciális masszázstechnikára épül, a masszázs elemeiben megtalálhatók az energiaközpontúság, az akupresszúra és az aromaterápia egyes elemei. A kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, simára csiszolt felületű, felmelegített szürkés-fekete bazaltköveket, márványköveket használunk. A lávaköves masszázs azon elven alapszik, hogy a bazaltkövek sokáig megtartják magas hőmérsékletüket, és energiájuk, rezgésszámuk a legmagasabb. A szürkés, fekete lávaköveket forró vízfürdőben min. 50 C-ra felmelegítjük egy erre alkalmas készülék segítségével. A készülék melegentartó funkciójával biztosítja a megfelelő hőfokot a kövek számára.
A kövekkel történő lávaköves masszázs előtt átmasszírozzuk az egész testet a svédmasszázs fogásaival, hogy fellazuljon az izomzat és minél hatékonyabb legyen a masszázs, majd a masszírozandó területet bekenjük aromaterápiás olajjal,  és az egész testet átmasszírozzuk a felmelegített lávakövekkel. Az illóolajok a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és sokkal mélyebbre hatolnak, így fokozottabban fejtik ki hatásukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül, és csodálatos változáson megy át.
A masszázsolaj, illóolaj összeállítása egyénre szabottan történik, mivel a különféle illóolajok használatával más-más aromaterápiás eredményt érhetünk el. A kezelés során használt leggyakoribb illóolajok a mogyoróolaj, napraforgó olaj, mandula olaj.

A masszázs célja

A lávaköves masszázs célja szövetekben lévő oxigén stimulálása és a kezelés érzéki hatásának optimális növelése. Az egész masszázs sajátos ritmusban zajlik. A kövekből áradó melegség, valamint a határozott masszázs mozdulatok együttesen fokozzák a vér- és nyirokkeringést, elősegítve a salakanyagok hatékonyabb ürülését. A lávaköves masszázs segítségével megszűnnek az izomfájdalmak, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, és megindul a szervezet intenzív méregtelenítése, nagymértékben javul immuntevékenysége.

Általános hatásai

–  javítja a helyi keringést, a vér jobban átjárja a szöveteket, elősegítve a toxikus anyagok kiürülését
–  erősíti az immunrendszert
–  csökkenti a stresszt
–  csökkenti a magas vérnyomást
–  optimalizálja a verejték elválasztását
–  nyugtató, fájdalomcsillapító hatású
–  csökkenti az izomfeszülést, a helyi krónikus gyulladásokat.
A lávaköves masszázs nyugalmat és teljes pihenést biztosít, általa egy álomszerű állapotba jutunk, amelyhez hozzásegít a kezelés alatt lejátszott csodálatos zenei „aláfestés”.
Mindezek ékes  bizonyítéka  többek között egy 1 éven át, hetente, illetve kéthetente visszajáró masszázsvendég példája, akinek a lávaköves masszázs jelentette a teljes kikapcsolódást, illetve a mindennapos, nagyon komoly stressz által okozott idegfeszültség teljes feloldását. Rendszerint végigaludta a kezelés ½   részét, de új emberként ébredt fel.