Kinesio-Tape-veszprém-balaton-várpalota-zirc-pápa-füred-almádi-kenese-fejléc
Kinesio-Tape-veszprém-balaton-várpalota-zirc-pápa-füred-almádi-kenese-fejléc

KINEZIOLÓGIAI TAPASZ

KINEZIOLÓGIAI TAPASZ

„Színes tapaszokkal a fájdalom ellen, mellékhatások nélkül”

A kezelés díja: 5.000 Ft

A kineziológiai tapasz erősíti és segíti a szervezet öngyógyító folyamatait és a regenerációt a bőrünkben található receptorok folyamatos ingerlésével. A tapaszok felhelyezésével az ízületeket és izmokat tehermentesítjük, stabilizáljuk, korrigáljuk.

Nem csak sportsérülések esetén alkalmazható, a mindennapi élet során is komoly segítséget nyújthat. Rándulások, ficamok, törések gyors kezelésére is alkalmas.

Ízületi bántalmak megelőzésére is alkalmazható.

A nők várandósságuk alatt többször is szembesülnek a derék-, hát-, és keresztcsont környéki fájdalmakkal. A kineziológiai tapaszok megfelelő felragasztásával ez is enyhíthető. 

Alkalmazható többek között:

  • izomhúzódások, izom-és szalagsérüléseknél
  • túlterhelésből adódó sérülésveszély megelőzésére
  • derék-, hát-, vállfájdalmak esetén
  • ficamok, törések, rándulások kezelésére
  • végtagfájdalmak enyhítésére
  • tenisz-, golfkönyök kezelésére
  • sportsérülések elkerülésére, rehabilitálására 

Miért hasznos a Kinesio-Tape

Gyógyító hatása abban rejlik, hogy milyen módon és milyen technikával helyezzük az érintett területre, illetve hogy mit szeretnénk eléri felragasztásával. Remekül alkalmazható önálló és kiegészítő terápiaként is.

Honnan ered?

A Kinezio-Taping technika Dr. Kenzo Kase nevéhez fűződik, aki a 70-es évek elején egy új tape anyag fejlesztésébe kezdett. Célja az volt, hogy kihasználja a test saját öngyógyító folyamatait. Az új kinezio-Tape szalag megalkotásával elérhetővé vált a keringés támogatása, az öngyógyító folyamatok aktiválása és a mozgástartomány növelése is.

A kinezio-Tape egy speciális ragasztóanyagot tartalmaz, mely szinuszhullámokban van elhelyezve az anyagon, lég-és nedvesség áteresztő képességű, bőrbarát szalag. Vastagsága, súlya és nyúlási képessége (ca.30-40%) hasonló, mint a bőré. Több napon keresztül, de a kár több hétig is hordható (szintén 24 órás terápiaként).

A kinesio-tape kezelésnél különböző technikákat alkalmazunk, attól függően, hogy nyújtatni, erősíteni, fájdalmat csökkenteni, keringést fokozni, ízületet támogatni, vagy mozgástartományt növelni szeretnénk. Legnagyobb hatását a felhelyezés utáni 3-5 napon fejti ki. Remekül alkalmazható önálló- és kiegészítő terápiaként is.

Versenyre, sportolásra készülsz, de fáj a derekad, térded, vállad vagy más ízületed? Vagy már túl vagy a mozgáson, de meghúzódott egy izmod? Esetleg elaludtad a nyakad, vagy rosszul mozdultál és fáj a derekad?

A Kinesio Tape segít Neked! Akár egy ízület stabilizálásáról, vagy egy izom, izomcsoport relaxálásáról van szó, a kezelés után már azonnal érezni fogod a fájdalom csökkenését. Kifejezetten hatékony gyógytornával együtt alkalmazva, de önmagában is jótékony hatású. Mivel gyógyszert nem tartalmaz, nem kell félned a mellékhatásoktól sem. Víz és légáteresztő, így a strandra is nyugodtan kimehetsz vele.

Mire jó?

A kineziológiai tapaszról
Facebook
Wiki

Oldaltérkép:
Kezdőlap
Csontkovácsolás
Masszázsok
Fülakupunktúra
Kinesio-Tape
Bérletek
Kapcsolat